Ahogy ígértem minden héten készítek valami finomságot. Tegnap meg is lett az első süti estére. Én egy kicsit átalakítottam a receptet így egészségesebb és már alig van belőle. 😀
– 25dkg túró
– 30dkg liszt
– 4tojás
– 20dkg cukor
– 1/2 dl olaj
– 1cs sütőpor
– 1 vaníliás cukor
– gyümölcs
– 3dl joghurt
Ez az eredeti recept, én ezt úgy oldottam meg, hogy :
– 500g túró
– Liszt több mint 30dkg amennyit jónak éreztem a sütéshez, rizslisztet és egy kevés utifűmaghéj lisztet használtam.
– 4 tojás
– cukor helyett én folyékony édesítőt használtam, ezt mindenki ízlés szerint én nem merem túlzásba vinni, de szerencsére nem is szeretem azt az iszonyat édes dolgokat, így jó. 🙂
– 1/2 dl olívaolaj
– 1cs sütőpor
– 2cs vaníliás cukor
– Nagy doboz epres joghurt
– Nekem a gyümölcs most a szeder lett, mivel piros gyümölcsös a joghurt ezért a gyümi is szerintem jól passzol és az édes és fanyar nagyon jól kiegészítette egymást.
De ha barackot akarsz akkor ajánlom a barackos joghurtot, ezt már szerintem úgy lehet variálni ahogy akarod.
Elkészítés:
Tojásokat habosra keverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat,joghurtot és a villával áttört túrót. Jól elkeverjük, majd a lisztet keverd össze a sütőporral és apránként add hozzá a masszához, végül tegyük hozzá a gyümölcsöt. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengesd el, majd az 190 fokra előmelegített sütőbe tett be, süsd 25-30 percig. Mielőtt kiveszed szúrd meg a tésztát, ha az üresen húzod ki elkészült, ha nem süsd még pár percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: